glavni državni inspektor

Mikulić: Za sve ono što je bilo osnovana sumnja ta serija se povukla

08.11.2023 u 20:16

Bionic
Reading

'Inače nisam ljubitelj gaziranih pića', kaže glavni državni inspektor Andrija Mikulić koji je poželio brzi oporavak svim ozlijeđenim osobama

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao je za RTL Danas kako nema informaciju od čega su se otrovale osobe jer su bočice iz kojih se pilo kao i tekućina koja se nalazila u njima izuzeli djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova te ih odnijeli na analizu u Centar za forenziku 'Ivan Vučetić'.

Mikulić kaže kako Državni inspektorat jako dobro surađuje s predstavnicima MUP-a kao i Ministarstva zdravstva te vjeruje da kada dođu rezultati će ih izvijestiti o njima.

'Mi smo uzeli uzorke u ugostiteljskom objektu u Rijeci. To su uzorci koji su uzeti i poslani u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na analizu. Danas je došao prvi. Došli su prvi rezultati od tih prvih uzoraka koji su izuzeti od strane sanitarne inspekcije Državnog inspektorata. Ti rezultati su ohrabrujući. Zašto? Zato što sve ono što smo tražili da se ispita sve? Sve vrijednosti su u dozvoljenim granicama. Prema tome, vrlo ohrabrujući rezultati i po onome što je interpretirano od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, akreditiranog za takve analize rečeno je da ne bi trebalo ta kiselost i uvjeti koji su se, odnosno rezultati koji su nam dostavljeni proizvesti bilo kakvu smetnju u smislu ozljeda kod bilo kojih ljudi.', rekao je Mikulić te dodao kako ne zna gdje se nalaze sumnjive serije.

Na upit koliko toga ima, Mikulić kaže: 'Što se tiče Coca-Cole, to je nešto više od 150 tisuća bočica. A Državni inspektorat je odmah promptno nakon postupanja izdao rješenje i naredio rješenjem da se ti proizvodi povuku te serije gdje je osnovana sumnja na to da bi moglo doći do ugrožavanja zdravlja ljudi i da se eventualno može na temelju toga ugrozit javno zdravstveni interes.'.

Glavni državni inspektor je objasnio zašto nije sve povučeno.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

'Dakle, za sve ono što je bilo osnovana sumnja ta serija se povukla.', rekao je. 

Na upit bi li probao konzumirati gazirano piće, kaže: 'Pa ako bi si odlučio da probam konzumirati gazirano piće, onda prije svega u ovoj situaciji bi se pridržavao preporuka liječnika što predlažem da se pridržavamo svi bar u ovo vrijeme dok se ne pokažu do kraja ove druge analize.'.