boravak iza rešetaka

Bivši šef hrvatskih zatvora otkrio što večeras čeka Todorića u Remetincu

07.11.2018 u 19:18

Bionic
Reading

Ivica Todorić morat će predati osobne stvari, a novac položiti na zatvorski račun

Miroslav Mihoci, bivši ravnatelj uprave za zatvorski sustav za RTL je ispričao što Ivicu Todorića večeras čeka kad ga prebace u Remetinec.

'Sigurnosnu prosudbu donosi upravitelj sa stručnim timom za svakog zatvorenika ponaosob. S nekim informacijama rapolažemo u startu, znamo zbog kojeg kaznenog djela dolazi, a jedan dio informacija prikupljamo kroz liječnički pregled, prvi razgovor sa zavorenikom, nakon toga se postupa onako kako je dogovoreno u stručnom timu', pojasnio je Mihoci.

Mihoci je rekao da će Todorić večeras biti sam u ćeliji.

"Pretpostavljam da će biti na pritvoreničkom muškom odjelu, i prvu noć vjerojatno u jednokrevetnoj sobi, a onda će se sutra nakon liječničkog pregleda vidjeti što dalje. Večeras će ga dovesti policija, pravosudni policajci će utvrdi njegovu istovjetnost na temelju osobnih dokumenata, uručit će mu se rješenje o određivanju istražnog zatvora. Nakon toga ide postupak prijema, pretraga, oduzimanje stvari, novca, smještaj u sobu, liječnički pregled, ako bude želio moći će koristiti telefon da se javi svojoj obitelji."

Mihoci je pojasnio kako se odlučuje tko će od zatvorenika biti s kim u sobi tj. ćeliji.

"Ima tu više faktora. Neke stvari su određene zakonom. Punoljetna osoba ne može biti smještena s maloljetnom, ženska osoba ne može biti smještena s muškom, zatvorenici se odvajaju od pritvorenika tj. osoba u istražnoim zatvporu. Nakon toga se gleda da saučesnici iz istog kaznenog djela ne budu smješteni u istu prostoriju. Gleda se zatim zdravstveno stanje, kriminalna prošlost', rekao je Mihoci.

  • +9
Ivica Todorić u pratnji odvjetničkog tima dolazi na ročište gdje će se odlučiti o izručenju Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL