OPASNO VRIJEME

Meteoalarm zacrvenio priobalje: Pripremite se na hladnoću, buru i smrznuto tlo

02.01.2019 u 07:24

Bionic
Reading

DHMZ je objavio upozorenje prema kojemu će vrijeme već danas, a naročito sutra i prekosutra biti hladnije, praćeno burom u priobalju te sjevernim vjetrom i padalinama koje se lede na tlu na kopnu

U srijedu promjenljivo oblačno, mjestimice uz slabe oborine te razmjerno vjetrovito. Na kopnu će snijega i kiše koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom biti češće u prvom dijelu dana, a slaba kiša rijetko je moguća i na Jadranu.

Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a krajem dana na sjeveru zemlje moguće i olujnim.

Na Jadranu će umjeren do jak sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i hladnije. U unutrašnjosti, osobito u gorju, mjestimice slab snijeg, češće poslijepodne i navečer.

Prognoza do kraja tjedna Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na Jadranu će kiše biti samo rijetko, a moguće je i malo snijega, ponajprije podno Velebita i na otocima. Na kopnu umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu sjeverac i bura, često s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima. Navečer vjetar posvuda u slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura između -6 i -1, na Jadranu od -1 do 4. Najviša dnevna od -2 do 3 na kopnu te između 4 i 7 °C na Jadranu.