opasne igre

Odgovor Macronu: Onda ni za Rusiju nema crvenih linija prema Francuskoj

08.03.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u četvrtak da ne bi trebalo biti ograničenja u podršci te zemlje Ukrajini, izvijestili su francuski listovi Le Monde i Le Figaro. Macron je izjavu dao tijekom sastanka s čelnicima francuskih političkih stranaka.

Prema Marine Tondelier, čelnici francuske stranke Europe Ecology - The Greens, Macron je izjavio da Vladimir Putin 'nema ograničenja', te da granice koje si ukrajinski saveznici postavljaju daju Rusiji prednost. 'Moramo pokazati da ni mi nemamo ograničenja (crveni linija)', citirala je Tondelier Macronove riječi, prenosi Meduza.

Lider Komunističke partije Francuske, Fabien Roussel, i vođa Nacionalnog okupljanja, Jordan Bardella, rekli su da Macronove riječi impliciraju da više nema crvenih linija u smislu podrške Francuske Ukrajini.

Nije jasno je li sam Marcon rekao da "više nema crvenih linija". Ipak, upravo je ove riječi, citirajući Le Monde, predsjednik ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev prokomentirao na X-u da onda to znači da Rusiji više nema crvenih linija za Francusku.

Svoj je post zaključio frazom iz rimskog prava, "in hostem omina licita", što u prijevodu znači "protiv neprijatelja sve je dopušteno".