STUP SRAMA

Među dužnicima i službenica koja ubire poreze?!

03.08.2012 u 10:43

Bionic
Reading

Na listi poreznih dužnika s područja Primorsko-goranske županije, doduše sa 'samo' 18.612,65 kuna duga, nalazi se i Ingrid Lekić, zaposlenica Porezne uprave - ispostave Mali Lošinj, prenosi Jutarnji list. Iako nije riječ o milijunskom dugu o kojem se već danima priča, intrigantno je da je njezino ime, kao nekoga tko je porez trebao ubirati, na popisu dužnika

Od ukupnog duga poreznice, 13.374,24 kune odnosi se na neplaćeni porez na promet nekretninama, a Jutarnji list navodi kako je upravo ta poreznica zadužena za razrez i naplatu poreza po osnovi kupoprodaje nekretnina

Novinari nisu uspjeli doznati kako je poreznica zaboravila platiti svoj porezni dug, jer je, po izjavama njezinih kolega u lošinjskoj Poreznoj upravi, Ingrid Lekić na godišnjem odmoru. Kolege nisu bili spremni ni dati njezin broj mobitela.

Iz ureda glavne ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec potvrđeno je kako se 'slučaj istražuje', ali i da 'ne mogu o tome razgovarati jer je riječ o poreznoj tajni'.

Lošinjani su zatečeni tom informacijom, posebno ukazujući na činjenicu da je riječ o iskusnoj poreznoj djelatnici iz ugledne lošinjske obitelji – suprug Darin Lekić član je Uprave Jadranke Lošinj, najvećeg hotelskog poduzeća na tom kvarnerskom otoku, a oboje su svojedobno bili i članovi Gradskog vijeća Malog Lošinja.