STRAVA U KB DUBRAVA

Medicinska sestra o brutalnom napadu: 'Stvarno nisam dobro. Imam kontuzije leđa, vrata, glave i slomljenu desnu šaku'

19.10.2022 u 20:21

Bionic
Reading

Medicinska sestra Renata Brkić koju je u petak teško ozlijedio liječnik u pedijatrijskoj ordinaciji u Zagrebu gostovala je u Dnevniku Nove TV. U međuvremenu, priveden je liječnik koji ju je napao

Liječnik je u petak u ordinaciji bio prisutan kao otac maloljetnog pacijenta, a 55-godišnju žrtvu vrijeđao je, davio, srušio na pod i slomio joj ruku. Ranije u srijedu zdravstveni djelatnici osudili su napad na medicinsku sestru.

S ozlijeđenom medicinskom sestrom razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. "Iz zagrebačke policije stigla je potvrda kako je liječnik koji je napao medicinsku sestru, pod njihovim nazdorom. Nad njim se provodi kriminalističko istraživanje", izvijestio je Mikić.

"Nakon takvog traumatičnog događaja osjećam se loše. Bila sam kod liječnika. Tlak mi je opet 200. Stvarno nisam dobro. Nadam se da će biti bolje. Bila sam bačena na pod tako da imam kontuzije leđa, vrata, glave i slomljenu desnu šaku. Uz to, veliki stres i visoki tlak i sve što ide uz to", pojasnila je Renata Brkić u Dnevniku Nove TV.

Osvrnuvši se na sami napad, Brkić je kazala da ne zna što je bio okidač napada. "Je li njega zasmetalo to što mora čekati ili što ne može odmah dobiti tu ispričnicu ili što su vrata bila zatvorena. Uglavnom, nisam mogla doći do riječi. On je odmah počeo na mene vikati. Sve više i više je galamio. Molila sam ga da se stiša na što me je upitao "hoćeš li da te zadavim". Primio me za vrat i to krvnički i bacio me na pod. Tamo su bila dvojica naših očeva od pacijenata, koji su ga uhvatili i držali uza zid. I dalje je mlatarao nogama da se otme i da me i dalje udara. Dok su ga oni držali ja sam pobjegla unutra", pojasnila je.

"Ovim bih putem zahvalila svima, pogotovo tim ljudima koji su pomogli da se izvučem tada. Napad se dogodio pred djecom, pred roditeljima koji su se tamo nalazili i pred njegovim djetetom. Osjećala sam se loše, u strahu za život. Kada vam netko kaže da će vas zadaviti i primi vas za vrat, puno mlađi i jači od vas, ne očekujete to. Djeca su plakala i vrištala. Mame su isto vrištale. Sva sreća na tim očevima koji su skočili i obranili. To je šok za sve", dodala je.

Cijeli prilog možete pogledati ovdje.

PUZ: Ponovno priveden osumnjičeni za napad na medicinsku sestru

Osumnjičenik koji je prije nekoliko dana fizički napao i ozlijedio medicinsku sestru u Pedijatrijskoj ordinaciji u Zagrebu, ponovno je u srijedu popodne priveden u policiju radi ispitivanja i kriminalističke obrade, potvrđeno je Hini u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Iz PUZ-a nisu mogli iznijeti pojedinosti ni potvrditi hoće li osumnjičenik biti pritvoren, no dodaju kako će više informacija biti poznato sutra.

Pedeset petogodišnju medicinsku sestru u Pedijatrijskoj ordinaciji u Zagrebu teško je u prošli petak ozlijedio osumnjičenik liječnik-specijalizant, gdje je bio prisutan kao otac maloljetnog pacijenta. Prema pisanju portala Index, medicinsku sestru napao je specijalizant radiologije A.K., koji su je u prostoru ordinaciji vrijeđao, davio, srušio na pod i slomio joj ruku.

Fizički napad liječnika na medicinsku sestru osudile su ranije danas komore liječnika i medicinskih sestara, upozorivši da su zdravstveni djelatnici svakodnevno izloženi nasilju na poslu i da sigurnost u ustanovama nije na odgovarajućoj razini.