u subotu

Matematički ulični festival na četirima lokacijama u Zagrebu: 'Zbrojite se i dođite jer matematika može biti zabavna!'

24.10.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Matematički ulični festival održat će se u subotu, 29. listopada na četirima lokacijama u Zagrebu, cilj mu je popularizirati matematiku zabavnim igrama i najaviti 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca diljem Hrvatske, priopćilo je Hrvatsko matematičko društvo

Festival će se održavati u subotu od 10 do 13 sati na Trgu bana Jelačića (kod Manduševca), Trgu Petra Preradovića, Europskom trgu i Parku ispred spomenika Fra Grgi Martiću u Martićevoj ulici, najavili su u ponedjeljak organizatori, Hrvatsko matematičko društvo (HMD) i voditeljica Nastavne sekcije i projekta "Večer matematike", Tanja Soucie.

Voditelji će građane uključivati u jednostavne igre i brojne zabavne aktivnosti za popularizaciju matematike. "Prepoznat ćete ih po upečatljivim majicama i akreditacijama, a stajat će uz zadatke ispisane kredom na pločniku", navode iz HMD-a.

Cilj festivala je popularizacija matematike, ali i najava jubilarne 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca 2022. u cijeloj Hrvatskoj. U tom projektu svake godine sudjeluje oko 100.000 sudionika, ističu iz HMD-a. "Dijelite li ili oduzimate zabavu", pita voditeljica Nastavne sekcije i projekta "Večer matematike" Tanja Soucie uz poziv građanima Zagreba na sudjelovanje - "Zbrojite se i dođite jer – matematika može biti zabavna!"