REAGIRANJE

Markić: Nisam vođa konzervativne revolucije

09.08.2016 u 16:05

Bionic
Reading

Željka Markić reagirala je na članak objavljen na tportalu 11. srpnja ove godine smatrajući da se o njoj u tekstu iznose netočne informacije

Markić se referira na tekst pod naslovom 'Hrvatska bespomoćna: Ne može ništa lažnim klinikama za pobačaje'. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

'U navedenom članku autorica dr. Željku Markić lažno navodi kao 'vođu konzervativne/klerikalne revolucije koja je u RH uspostavila lažne stranice o klinikama za pobačaje'.

Dana 11. srpnja 2016. internetski portal tportal.hr objavio je članak pod naslovom 'Hrvatska bespomoćna: Ne može ništa lažnim klinikama za pobačaje' autorice Ivane Erceg Matijašević u kojem se gđu Markić navodi kao 'vođu konzervativne/klerikalne revolucije' koja je u RH uspostavila pro-life pokret. 'Kao jedna od tekovina američkog pokreta za život, pro-life, koji su u Hrvatsku uvezli vođe konzervativne/klerikalne revolucije Željka Markić, Stijepo Bartulica i Vice Batarelo'.

Ovim putem ispravljaju se netočni navodi te se naglašava da dr. Željka Markić nije vođa ikakve revolucije jer revolucija podrazumijeva 'korjenitu promjenu u političkim, društvenim i ekonomskim odnosima, izvedenu nasilnim putem', posebice ne klerikalno/konzervativne. Dr. Željka Markić djeluje u civilnom sektoru zalažući se za zaštitu obiteljskih i ljudskih univerzalnih vrijednosti i ne sudjeluje u bilo kakvim revolucionarnim klerikalnim aktivnostima niti uspostavlja ili popularizira bilo kakve pokrete.'