PRIVREMENA SLOBODA

Marić: 'Osuđen sam na temelju svjedočenja rekla-kazala'

18.04.2016 u 15:34

Bionic
Reading

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog počinjenja ratnog zločina, pušten je na slobodu iz zatvora radi liječenja te se nakratko obratio javnosti kazavši kako se dobro osjeća iako mu je zdravstveno stanje narušeno te kako je osuđen na temelju nepouzdanih svjedočenja

U kratkom razgovoru za televiziju N1Marić je kazao kako mu je sud dao prekid kazne zbog liječenja koje vjerojatno nije moguće u zatvorskoj bolnici te kako će ispoštovati sudsku odluku.


'Psihički sam stabilan, ali zdravstveno sam loše. Nakon ta tri mjeseca vraćam se nazad. Do kraja kazne imam još pet godina. Ne budem li se pridržavao onog što bi trebao, vraćam se nazad. Marijani Petir se želim zahvaliti što je potaknula neke stvari, i svim dobrim ljudima koji su pomogli meni i obitelji u vrijeme odsutnosti. Pokrenula je taj postupak koji je usvojio Europski parlament, da Srbija ukine jurisdikciju, drugim riječima ne mogu glumiti mali Hag', kazao je Marić.

Branitelj osuđen zbog ratnog zločina mišljenja je kako bi Srbija najprije trebala procesuirati svoje ratne zločince kojih je, kako kaže, puna Srbija, ali i kako Hrvatska treba blokirati srbijanski put u EU samo zbog toga.

'Srbija ne smije biti policajac i žandar', kazao je Marić dodajući kako mu je bjelovarski sud potvrdio presudu te kako bi ostao u Srbiji u slučaju da mu je hrvatski sud umanjio kaznu.

'Vjerujem da bih umro, jer sam bolestan dovezen iz Srbije. Ja sam osuđen na 12 godina, svjedočili su Srbi s mog područja, koje ne želim imenovati. Oni se šeću Beogradom, a svjedoče na rekla-kazala', rekao je Marić zaključivši kako ne zna pozadinu, ali i kako o tome ne želi govoriti dok ne bude slobodan.