REDOVITA POSJETA MMF-a

Marić: Još ćete čuti hoće li biti 1.000 eura za bebe

17.02.2016 u 10:31

Bionic
Reading

Hoće li biti ostvarenja HDZ-ova obećanja o 1.000 eura za svako dijete, još ćete čuti, poručio je novinarima ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade, a za dolazak predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u radni posjet Hrvatskoj kazao je da je riječ o pripremi za njihov dolazak u travnju kada stiže i Misija MMF-a

Dolazak predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u radni posjet Hrvatskoj priprema je za njihov dolazak u travnju ove godine kada će doći Misija u skladu sa člankom 4. Statuta MMF-a. objasnio je novinarima Marić kazavši da je 'riječ o redovitoj posjeti MMF-a, dakle, ništa ništa novo'.

Predstavnici MMF-a predvođeni novim voditeljem tima za Hrvatsku stigli su jutros u Hrvatsku u petodnevni radni posjet u cilju ažuriranja projekcija kretanja u gospodarstvu i financijskom sustavu Hrvatske, a razgovarat će s predstavnicima Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija, kao i nekih drugih ministarstava i institucija u Republici Hrvatskoj.

Posjet izaslanstva MMF-a, podsjetimo, najavljen je krajem siječnja, kada su u Hrvatskoj boravili novi šef Misije MMF-a za Hrvatsku Khaled Sakr te bivši šef Misije Johannes Wiegand i tada su razgovarali s premijerom Tihomirom Oreškovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem

Osim o posjeti MMF-ovaca, a također ususret novom proračunu, novinari su ministra financija pitali i hoće li biti u proračunu 1.000 eura za svako dijete, na što im je Marić samo odvratio: 'To ćete sve još čuti'.
S druge strane, njegova kolegica u Vladi ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je da će u proračunu za 2016. biti novca za najavljenu mjeru od 1.000 eura za svako rođeno dijete.

Hoće li novca biti ili ne, trebalo bi biti uskoro jasno s obzirom na proračun koji bi, kako je danas najavio premijer Orešković, trebao biti gotov za nekoliko tjedana: 'Proračun ćemo donijeti 10. ožujka, dobro zapišite i ne zaboravite taj datum. Ovaj proračun je naš proračun, građanima smo obećali reforme i to moramo ispuniti'.