EPILOG MLADENAČKE GLUPOSTI

Marendić podnio ostavku na mjesto šefa policije splitsko-dalmatinske, sina čeka kazneni progon

18.10.2018 u 14:32

Bionic
Reading

Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, dao je ostavku, odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave na koje je imenovan 1. ožujka 2017. godine, a na njegovo mjesto privremeno će se premjestiti zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez

Razlog za Marendićevu ostavku je činjenica da mu je sin uzeo ključeve službenog vozila i pod utjecajem alkohola razbio ga u tri ujutro udarivši u ogradu mosta na splitskim Bačvicama.

Nakon provedene unutarnje kontrole stručni tim Ravnateljstva policije i službe za unutarnju kontrolu kabineta ministra zaključio je da se načelnik Marendić tijekom cijelog događaja ponašao u skladu s pravilima struke te nije utjecao na postupanje policijskih službenika, niti se na bilo koji drugi način ponašao protupravno.

Također, nije utvrđeno da je 19-godišnjak ranije koristio službeno vozilo koje je načelniku Marendiću dano na korištenje.

Zbog navedenog počinjenog prekršaja sinu je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od šest tisuća kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Također, utvrđena je sumnja da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Vezano za materijalnu štetu koja je nastala na vozilu MUP-a, stručne službe Ministarstva poduzet će potrebne radnje radi naknade štete.

  • +4
Načelnik Slobodan Marendić dao izjavu za medije Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX