DOBRE VIJESTI IZ SAD-A

Mala Maša uspješno operirana u Chicagu

02.07.2013 u 12:01

Bionic
Reading

Maša Lučić, petogodišnja djevojčica koja boluje od Arnold-Chiarijeva sindroma, uspješno je operirana u Chicagu! Potvrdio je to za RTL Danijel Švenda, organizator kampanje za prikupljanje financijske pomoći

'Kako su mi javili roditelji, operacija je trajala od 8,30 do oko 13 sati po lokalnom vremenu. Maša je trenutno na intenzivnoj njezi gdje će provesti nekoliko dana nakon čega će joj bolje znati odrediti postoperativnu terapiju', rekao je Švenda za RTL.

Dodao je kako je sama operacija prošla super te da je dr. David Frim napravio sve što je planirao i što je bilo potrebno.

'Što se tiče njenih epileptičnih napadaja, roditeljima je rečeno da će vrijeme pokazati svoje, ali da je za to potrebno tri do četiri mjeseca. Vjerujem da će sve završiti po pitanju Mašinog zdravlja onako kako treba jer je u dobrim rukama', zaključio je Švenda.

Podsjetimo, Maši, koju je hrvatsko zdravstvo birokratskim zavrzlamama skoro zaustavilo na putu ozdravljenja, pomogli ste vi svojim donacijama. Tijekom humanitarne akcije Trebam te prikupljeno je 850.000 kuna, što nije bilo dovoljno za njezin odlazak na put pa je Zaklada Sierra iz svojih sredstava transferirala 150.000 kuna. Na liječenje u Ameriku otputovala je 21. lipnja.