ZEMLJA, KAMEN, MORE

Makarska odustala od Kosoričinog lukobrana?

14.04.2012 u 15:37

Bionic
Reading

Makarski lukobran, najznačajniji projekt makarske vlasti, čije je radove u listopadu 2011. svečano otvorila bivša premijerka Jadranka Kosor, prestao se graditi u petak, 13. travnja 2012. godine

Nakon medijskih napisa da se lukobran u makarskoj luci nasipa zemljom umjesto kamenim gromadama, makarski SDP je održao tiskovnu konferenciju na kojoj se obrušio na lokalni HDZ.

'Uoči parlamentarnih izbora, kada se bivša premijerka na makarskoj rivi došla slikati i otvoriti radove na izgradnji lukobrana, upozoravali smo na određene probleme i nelogičnosti. Upozoravali smo da je to samo farsa, u svrhu još jednog u nizu predizbornih obećanja.

Tada je gradonačelnik Marko Bebek izjavljivao da makarski SDP plasira neistinu da nema kamena za izgradnju lukobrana, a sve u cilju predizbornih podmetanja', rekao je Tonći Bilić, predsjednik SDP-a Makarska. A evo svega nekoliko mjeseci nakon početka, radovi su prekinuti jer nema kamena, jer se ne može osigurati kamen koji bi veličinom i kvalitetom zadovoljio propise.

Postoje najave da bi se radovi na lukobranu mogli nastaviti na jesen, no tvrtke Plovput i Pomgrad počele su uklanjati sigurnosne plutače s mora, povukli su mehanizaciju gradilišta, što, po svemu sudeći, znači da je Makarska odustala od gradnje lukobrana.