zima na cestama

Madjer napao zimsku službu jer kamioni stoje, a vozači su izloženi hladnoći

28.02.2018 u 12:19

Bionic
Reading

HSS-ov saborski zastupnik Mladen Madjer prenio je u srijedu nezadovoljstvo koje je, zbog stanja na cestama, izrazila Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika

Teretna vozila stoje već četiri dana, njihovi su vozači izloženi hladnoći, bez osnovnih uvjeta, pročitao je Madjer nakon saborske stanke dopis Udruge.

 Udruga, kazao je, izražava nezadovoljstvo čišćenjem autocesta, odnosno "neradom i nepripremljenošću uključenih u rad zimske službe".

 Osim toga, dodao je, zbog svega dolazi do kolapsa sustava i u prohodnom dijelu zemlje, primjerice na potezu Zagreb-Goričan, zatvaraju se i dionice prohodne i sigurne za promet.

 Slovenija je osigurala sigurne i prohodne ceste, sramotno je da susjedi to mogu, a mi se ne možemo prilagoditi situaciji, rekao je HSS-ov zastupnik i poručio kako nema isprike za nerad i nemar subjekata uključenih u lanac zimske službe.

Zarobljeni kamioni čekaju da se otvore ceste prema moru Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

 Najavio je i da će 2. ožujka, nakon dva tjedna traženja, biti održan sastanak predstavnika Udruge s predstavnicima ministarstava prometa, unutarnjih poslova, HC-a i HAC-a.