SRUŠIO ŽEVRNJU

Lokalni HDZ-ovac koji je spasio Zlatni rat: Istjerao sam pravdu

25.04.2017 u 19:27

Bionic
Reading

Čelnik HDZ-a na Bolu na Braču Matko Baković ispričao kako je pokrenuo lavinu reakcija nakon dodjele koncesije za plažu Zlatni rat. 'Prvi sam pokrenuo buru i jer sam bio svjestan da je natječaj napisan nezakonito, utvrđene su brojne nepravilnosti koje je sad Ministarstvo i potvrdilo', rekao je Baković

'Čuo sam se prije svega s premijerom Plenkovićem i objasnio sam mu situaciju i on mi je dao podršku i nakon toga se pokrenulo Ministarstvo. Budući da je stav župana Ževrnje da je sve po zakonu sad se vidi da i nije tako. Vidjelo se da su prekršena tri zakona, a oni su to žestoko branili. Ja bi iz moralnih razloga podnio ostavku, ali ovisi o njemu što će učiniti', rekao je Baković za N1.

Istaknuo je da je Zlatni rat iznad svake stranke te da sada želi ukazati na manjkavosti Zakona o pomorskom dobru.

Kazao je da je kontaktirao i župana Zlatka Ževrnju, ukazati na nedostatke, no da nije bilo razumijevanja.

'Ponosan sam iako mediji nisu toliko prepoznali koju sam buru digao, htio sam istjerati pravdu i spriječiti nepravdu za plažu', rekao je Baković koji je još jednom istaknuo kako je prije bilo kakve akcije kontaktirao Plenkovića.

'Svakako sam prije istupa kontaktirao predsjednika stranke koji je i sam rekao da to nije politika kakvu mi želimo i pokrenute su akcije. Kolege uglavnom čestitaju na hrabrosti, ali mislim da bi svatko trebao tako reagirati bez obzira na stranku', zaključio je Matko Baković.