KLIMATSKE PROMJENE

Ledena oluja usred ljeta poharala Meksiko

01.07.2019 u 11:32

Bionic
Reading

Snažna ljetna oluja pogodila je Guadalajaru, jedan od najnaseljenijih gradova u Meksiku, prekrivši automobile i ulice ledom debelim i do metar i pol

Više od 200 kuća i poslovnih objekata oštećeno je u Guadalajari, a navodno je oluja odnijela najmanje 50 vozila, prenosi Independent pisanje meksičkih medija.

Zaposleni u vojsci i hitnim službama čistili su ulice preko noći i pomagali ljudima koji su pretrpjeli štetu u svojim domovima. Iako se grad u kojem živi više od pet milijuna ljudi i ranije znao naći na udaru snažnog nevremena, rijetko je bilo ovako teško. Guadalajara se kuhala na temperaturama višim od 30 stupnjeva manje od 24 sata prije oluje.

Enrique Alfaro Ramírez, guverner savezne države Jalisco, u kojoj se nalazi Guadalajara, okrivio je klimatske promjene za ekstremne vremenske prilike.

'Bio sam svjedok prizoru koji nikad prije nisam vidio, tuči višoj od metra, a onda se pitamo jesu li klimatske promjene stvarne', napisao je na Twitteru. Ramírez je dodao da nije bilo zabilježenih ozljeda ili smrti od incidenta.

  • +7
Ljetna ledena oluja poharala Meksiko Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia