'UČINITE PRAVU STVAR'

Ladonja i ISDF pozvali Istrane da glasaju za Kajina i Grbina

28.05.2013 u 16:22

Bionic
Reading

Kandidati Ladonje za gradonačelnika Pule i župana, Mauricio Licul i Bruno Nefat, te nezavisni Frane Milat s pulske rive javno su uputili danas podršku SDP-ovim kandidatima za istarskog župana Damiru Kajinu i kandidatu za pulskog gradonačelnika Peđi Grbinu

'U Istri i Puli više nego ikada sazrela je svijest o potrebi ujedinjenja svih snaga u cilju promjene dominantne političke matrice koja je pod parolom svetih tekovina 'istrijanstva' dugi niz godina generirala profit za uzak interesni krug', kazao je na pulskoj rivi kandidat za istarskog župana Damir Kajin, izrazivši zadovoljstvo podrškom Ladonje. Istaknuo je da će 2. lipnja građani imati povijesnu šansu konačno reći 'dosta' nezadovoljstvu i ogorčenosti dosadašnjom vlašću u Puli i Istri te pozvao građane da izađu na birališta i glasaju za Grbina i njega.

'Smatram da je izlazak na svake izbore jedini pravi i odgovorni način, ali i prvi korak stvarnog sudjelovanja u društvenim procesima te da je to uvijek prvi korak prema promjenama koje u Puli i Istri mogu biti samo pozitivne', poručio je Mauricio Licul, istaknuvši da je u prvom krugu Ladonja imala svoje kandidate, međutim u drugom izbornom krugu njegov glas ide Damiru Kajinu za novog Istarskog župana i Peđi Grbinu za novog gradonačelnika Pule.

'Kao odgovoran građanin, izaći ću ponovno na izbore 2. lipnja i dati glas Grbinu kao kandidatu za gradonačelnika Pule i Kajinu kandidatu za župana, zato što smatram da su promjene i dalje potrebne', kazao je Bruno Nefat, pozvavši sve građane da u nedjelju 'ne zaborave učiniti pravu stvar za sebe i svoju djecu'.

Frane Milat
ispred Istarskog demokratskog foruma (ISDF-a) istaknuo je da iako njegova politička stranka ne sudjeluje u drugom krugu izbora, poziva sve simpatizere i građane da izađu na izbore i podrže Peđu Grbina za gradonačelnika i Damira Kajina za župana, napomenuvši da su pozitivne promjene i otvaranje grada i županije prema svim građanima cilj djelovanja ISDF-a.

Grbin je istaknuo da podrška koju su dobili od kandidata ISDF-a i Ladonje, ukazuje da je u Puli sazrela svijest o potrebi promjena načina na koji se grad vodi. Kako veli, podrška kolega Milata, Licula i Nefata daje nadu da će Pula sutra biti grad u kojem bi svatko doista želio živjeti. Današnja konferencija za novinare održana je na pulskoj rivi, kako je istaknuo Grbin, jer je 'simbol loše komunalne izgradnje te se gradi samo zbog izbora, a ne stvarne potrebe građana'.