kreće uvid

Kuščević: Potpisnici referendumskih inicijativa uvjerili se u transparentnost i dobar posao povjerenstva

20.11.2018 u 12:19

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ) izjavio je u utorak da potpisnici referendumskih inicijativa koji su obavili uvid u nevažeće potpise pohvaljuju rad povjerenstva za provjeru potpisa, te je izrazio zadovoljstvo što su imali priliku osobno se uvjeriti u 'transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo'

'Povjerenstvo koje sam kao ministar imenovao napravilo je dobar i transparentan posao i objektivno utvrdilo sve važeće i nevažeće potpise. Kako bi pokazali tu transparentnost omogućili smo svim građanima, inicijativama, udrugama koje su se pravovremeno prijavile da imaju pravo uvida u nevažeće potpise', rekao je Kuščević novinarima nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt 'Uspostava platforme s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat'.

Prvi na redu za uvid u nevažeće potpise su fizičke osobe, koje to mogu obaviti od ponedjeljka, 19. studenoga, do srijede, 21. studenoga, a idućeg tjedna, od 26. do 28. studenoga, omogućit će se uvid predstavnicima građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje.

'Prema komentarima naših sugrađana koji su dolazili, jako se pozitivno izražavaju, pohvaljuju rad povjerenstva. Drago mi je da su imali priliku i osobno se uvjeriti u transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo', poručio je Kuščević.

Na pitanje novinara kakav je odaziv potpisnika dviju referendumskih inicijativa, Kuščević je odgovorio kako su to tehničke stvari o kojima bi trebalo pitati mjerodavne u tvrtki APIS IT, koja je obavila provjeru potpisa i u čijim se prostorijama obavlja uvid u nevažeće potpise.

Upitan jesu li se predstavnici inicijativa predbilježili za uvid u nevažeće potpise idućeg tjedna, Kuščević je odgovorio potvrdno. 'Da, imamo raspored za svako pitanje - ponedjeljak, utorak, srijeda. A kasnije će se dogovoriti, ovisno o dinamici provjere, koliko treba vremena za dovršetak cijelog posla', kazao je Kuščević.