obrana u pripremi

Kupa u Karlovcu nakon 14 sati rasta prešla u stagnaciju

06.11.2023 u 08:54

Bionic
Reading

Vodostaj Kupe u Karlovcu prešao je u ponedjeljak ujutro, nakon 14 sati rasta u stagnaciju, ali je i dalje na razini pripremnog stanja obrane od poplava

U Karlovcu, gdje je u posljednja 24 sata palo 11,5 milimetra kiše po četvornom metru, vodostaj Kupe je u sedam sati bio na 570 centimetara, isto kao i sat ranije, što znači da je u stagnaciji nakon stalnog rasta od nedjelje popodne. Dobra kod Ogulina, koja se kod Karlovca ulijeva u Kupu neprekidno pada od nedjelje u 16 sati, kao i Kupa uzvodno u Gorskom Kotaru, pokazuje prikaz vodostaja Hrvatskih voda.

Vodostaj Kupe u Karlovcu prema prognozama Glavnog centra za obranu od poplave za ponedjeljak neće se približiti razini na kojoj se proglašavaju redovite mjere obrane.

Korana u Karlovcu u sedam sati bila je na 509 centimetara i neprestano raste od jučer u 17 sati, te je i ona u pripremnom stanju obrane od poplave, no također bez opasnosti od prelaska u redovite mjere koje se na Korani proglašavaju na 680 centimetara. Četvrta karlovačka rijeka Mrežnica tijekom noći bila je u stalnoj stagnaciji.