stigla presuda

Kuma Gabrijele Žalac, pijana i pod tabletama, pokosila ženu i pobjegla. Kazna? Rad za opće dobro

17.03.2021 u 09:21

Bionic
Reading

Kuma bivše ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac, Marijana Obradović, koja je u alkoholiziranom stanju (1,34 promila), vozeći u automobilu dvoje malodobne djece, prouzrokovala prometnu nesreću u kojoj je stradala njena sumještanka te pobjegla s mjesta nesreće, presuđena je na Općinskom sudu u Požegi na osam mjeseci zatvora, s tim što je kazna preinačena u rad za opće dobro

Tako će Marijana Obradović, budući da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada, morati raditi ukupno dva mjeseca (480 sati), jer je sutkinja požeškog Općinskog suda Đurđica Čakalić prihvatila prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koje je zastupao Vlado Novak, a koje je tražilo upravo takvu kaznu, prenosi Telegram.

Marijana Obradović 30. prosinca 2018. u mjestu Jakšić, pokraj Požege, sletjela je s kolnika i na nogostupu oborila pješakinju, 35-godišnju Nataliju Baričević, koja se, odjevena u reflektirajuću, fluorescentnu jaknu, vraćala kući. Baričević je zadobila potres mozga i ostala ležati na nogostupu, a Marijana Obradović uspjela je vratiti vozilo na kolnik i pobjeći s mjesta nesreće.

No s njenog automobila marke VW Golf otpala je registracijska pločica pa policiji nije bilo teško saznati tko je vlasnik vozila, a potom i tko je upravljao njime. Natalija Baričević zbog potresa mozga i drugih ozljeda u bolnici je provela 10 dana.

Policiji nije ništa značilo ni to što je kuma Gabrijele Žalac, koja je tada još bila ministrica, već jednom skrivila prometnu nesreću također pod utjecajem alkohola. Nije reagirala ni Služba za socijalnu skrb s obzirom na činjenicu da je Marijana Obradović svoje dvoje malodobne djece vozila pod utjecajem alkohola. Vještačenje je pokazalo da je osim 1,34 promila alkohola, u krvi imala značajnu koncentraciju diazepama.