američka Obalna straža

Krhotine Titana i ostaci tijela putnika izvučeni na obalu

29.06.2023 u 06:12

Bionic
Reading

Ostaci turističke podmornice Titan uništene u imploziji u kojoj je poginulo pet osoba pronađeni su, kao i navodni ostaci tijela putnika, te izvučeni na obalu radi istrage, priopćila je američka Obalna straža

Ostaci Titana, koji je implodirao 18. lipnja spuštajući se prema olupini Titanica, kao i navodni ostaci tijela putnika prevezeni su u luku St. John's u Newfoundlandu u Kanadi, oko 650 kilometara sjeverno od mjesta nesreće.

Obalna straža transportirat će dokazne materijale u američku luku gdje će ih analizirati mornaričko istražno tijelo osnovano ovoga tjedna radi službene istrage nesreće Titana.

Američki stručnjaci "obavit će i službenu analizu navodnih ostataka tijela putnika koji su pažljivo uzeti s olupine na mjestu nesreće", dodaje se u priopćenju Obalne straže.

Očekuje se da će ispitivanje ostataka rasvijetliti uzroke implozije podmornice Titan u kojoj je pet osoba krenulo prema olupini Titanica koji je prije 100 godina potonuo u sjevernom Atlantiku.

Fragmenti podmornice, koja je izgubila kontakt s brodom oko jedan sat i 45 minuta nakon početka dvosatnog urona, pronađeni su na dnu oceana 488 metara od olupine Titanica.

  • +3
Ostaci Titana Izvor: Profimedia / Autor: Daly Paul/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia