ZAHLAĐENJE ZA VIKEND

Kreće sezona skijanja na Sljemenu za građanstvo

12.01.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Iako su vremenske prilike gotovo dovele u pitanje održavanje Snježne kraljice, temperaturni plus i nedostatak snijega onemogućile su mališane da prve skijaške zavoje tijekom školskih praznika naprave na Sljemenu. No, prilike bi se uskoro trebale promijeniti, stiže nam niža temperatura, a Sljeme bi se za građanstvo moglo otvoriti krajem idućeg tjedna

Drago Žiljak, rukovoditelj sljemenskog skijališta, uzda se u najavu Državnog hidrometeorološkog zavoda koji prognozira pad temperature od subote pa sve do srijede. 'Prema najavama DHMZ-a, dolazi zahlađenje, a mi krećemo intenzivno u zasnježenje staza, iako svaku noć dežuramo, no dosad nažalost nije bilo uvjeta', kaže Žiljak za tportal.

Prioritetni su crveni spust i Činovnička livada za skijaše početnike. Najavljuje da će od subote topovi intenzivno raditi na tim stazama, posebice na crvenom spustu, kako bi izdržao do kraja sezone. Ako vremenski uvjeti, ali i količina vode za snježne topove budu dopuštali, nakon toga zabijelit će se zeleni i plavi spust. Ako temperatura zraka doista padne kako je najavljeno te ako ne bude jakog vjetra koji umjetni snijeg odnosi izvan staza, Zagrepčani će u Sljemenu napokon moći uživati od sljedećeg četvrtka.

Skijaški je savez sa Sljemena maknuo i posljednje montažne objekte, ostala je samo VIP tribina na dnu crvenog spusta, no Žiljak nas uvjerava da skijašima to neće smetati.

Ovogodišnja topla zima bez snijega odrazit će se i na financijsku situaciju podružnice Holdinga Upravljanje sportskim objektima. Tako je temperaturni plus doveo do minusa na računu. 'Dok se Sljeme ne otvori za građanstvo, mi smo svaki dan u minusu 50 tisuća kuna', kaže Žiljak te zaključuje da je njemu i cijeloj Upravi žao što zagrebački učenici školske praznike nisu mogli provesti skijajući na Sljemenu.