TUŽIT ĆE BELJAKA

Kožić odbacio optužbe da je povezan s Madjerovim prelaskom Bandiću

05.01.2019 u 18:33

Bionic
Reading

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić oglasio se povodom medijskih napisa o umiješanosti u prelazak saborskog zastupnika Mladena Madjera u klub Milana Bandića.

Oštro odbacuje, kako kaže, zlonamjerne insinuacije da je na bilo koji način povezan s njegovim priklanjanjem i prelaskom u Klub stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

'Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu', poručio je Kožić priopćenjem.

'S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka', smatra kako bi 'vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima'. Također, odbacuje insinuaciju da se priklonio stranci Milana Bandića. 'Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik', naveo je na kraju.

Prethodno je predsjednik HSS-a Krešo Beljak otkrio da će ponovno otići u USKOK s novim dokazima.

Prijava će se ovog puta odnositi i na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića koji je navodno prijetio Madjeru da će aktivirati svoj saborski mandat ukoliko ovaj ne pređe Bandiću. Naime, Mladen Madjer je zamjena Kožiću u Hrvatskom saboru jer je funkcija župana nespojiva s funkcijom saborskog zastupnika.