nezgoda u barbanu

[VIDEO] Konj Zen umalo srušio predsjednika Milanovića, reagiralo i njegovo osiguranje

21.08.2022 u 22:11

Bionic
Reading

Mala nezgoda obilježila je kraj ovogodišnje Trke na prstenac u Barbanu

Petar Benčić iz okolice Žminja, pobjednik je ovogodišnje 47. Trke na prstenac koja je u nedjelju održana u Barbanu, a prijelazni predsjednički štit i bodež te poklon uručio mu je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, pokrovitelj manifestacije. Dok je trajalo fotografiranje, konj slavodobitnika Zen počeo se okretati te je odgurnuo predsjednika, a srećom je sve prošlo bez posljedica.

'Osiguranje je pridržalo Milanovića nakon što je konj krenuo s okretanjem i zamalo ga baci na pod', prenosi HRT, a sam događaj možete vidjeti u videu u nastavku.

"Dojmovi se još nisu slegli, no presretan sam, uzbuđen sam", rekao je slavodobitnik Petar Benčić koji je slavodobitnik Trke na prstenac bio i 2019. godine. Na ovogodišnjem natjecanju osvojio je ukupno osam bodova pri čemu je dvaput pogodio u sridu. Tradicionalna Trka na prstenac održana je ove godine 47. put a obnovljena je nakon pauze duge 280 godina. Zvuci konjskih kopita Barbanom odjekuju redovito od 1976. godine, pretposljednjeg vikenda u kolovozu.

  • +17
Trka na prstenac Izvor: Cropix / Autor: Damir Škomrlj