ŠOU ŠEFA SPLITSKOG HDZ-A

'Komunisti su svuda oko nas!'

17.10.2011 u 16:16

Bionic
Reading

Dan nakon stranačkog sabora u Splitu, na kojemu nije imao priliku stati za govornicu, šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović ipak ostvario vrlo zapaženi javni nastup: u emisiji Radio Splita zajedno s kolegom Živkom Nenadićem punih pola sata divanio je o crvenoj opasnosti i komunistima koji su, očito, svugdje oko njega

Komunisti su u SDP-u, komunistički provokatori su i slušatelji koji su se javljali u eter, komunisti se nalaze među viđenijim hrvatskim ekonomistima... Da, istina je da je i šefica stranke Jadranka Kosor bila članica Partije, no njoj to Marasović, eto, ne zamjera.
Prvi čovjek splitskog HDZ-a u stranci navodno ne kotira najbolje, pa je ubacio u višu brzinu i pojačao retoriku: u jednom trenutku se uživio u ulogu predsjednika Sabora Luke Bebića, te dao svoj prijedlog izlaska iz parlamentarne krize.

'Kukurikavci se rugaju zdravoj pameti hrvatskog naroda! Kad bi ja bio voditelj Sabora, s njima se uopće ne bih svađao i pustio bih da stvari idu po zakonu. Znate kada bi onda bili izbori? U veljači! Oni su prije šest mjeseci preko Facebook prosvjeda pokušali izvesti državni udar, a eno sad Pernar liže cipele Milanoviću na njihovim skupovima, obukao je kravatu i odijelo... I predsjednik Josipović je tada prijetio izvanrednim stanjem, zašto? Kad onda niosu uspjeli, zašto sada rade performanse u Saboru?' zapitao se Marasović.

Emisija je usprkos teškim riječima bila više-manje pod kontrolom, no onda su se počeli javljati slušatelji i potpuno ga izbacili iz takta. Optužio je oporbu da opstruira isplatu mirovina, pa ga je slušateljica zapitala 'je li ih sram plašiti ljude kako neće biti mirovina i je li premijerku sram plesati na skupovima dok ljudi gladuju na ulici'.

'Ova gospođa je jedan obični komunistički propagandist iz bivših vremena! HDZ je isplatio zaostatke mirovina za koje njeni komunisti nisu htjeli ni priznati da postoje, ona namjerno laže narod kao što je njima to bio stil punih pedeset godina!', u hipu će Marasović, zaboravivši na podatak da je upravo njegova stranka stvorila dug prema umirovljenicima.

'Ja nisam propagandist ni komunist, ja sam nezaposleni hrvatski branitelj, ali HDZ je najveći tumor kojega je majka rodila! Zašto uvijek pričate o komunistima, dajte nam raditi?!' zavapio je idući slušatelj, pa mu je Marasović odgovorio da je danas znatno manje nezaposlenih nego 2002. godine, 'kada su komunisti bili na vlasti'. Ova vlada je, kaže, napravila čudo u Splitu i okolici, od cesta, škola, fakulteta i luka do interneta, telefona i svega toga, a napravit će i Pelješki most 'usprkos protivljenju komunista'.

'Napravit ćemo ga jer smo domoljubi, jer hoćemo poboljšati život na jugu i razviti turizam, i zato da Hrvatska bude spojena betonom! Ovoga nema nigdje u svijetu, samo su Hrvatsku komunisti i Tito podijelili na dva dijela, a mi ćemo je integrirati da možemo po suhome proći', slikovit je Marasović, kojemu je idući slušatelj očitao lekciju o povijesti, srednjem vijeku i Turcima.

'Mene je strah bilo što reći jer ispadaš komunist, a ona (Jadranka Kosor, op. a.) je išla u tu neku školu', javila se iduća Splićanka. 'Ja nikome ne zamjeram članstvo u Savezu komunista, nema spora da je u HDZ ušao veliki broj njihovih članova, ali ljude gledam pojedinačno i cijenim ih po onome što danas rade', odgovorio je Marasović. No, za njega se u SDP-u svejedno nalaze komunisti jer su zadržali riječ 'partija' u nazivu stranke, pa su zato 'produženi Savez komunista'.

I tako dalje, o svemu su splitski HDZ-ovci imali svoje mišljenje osim o Ivi Sanaderu, a išli su čak i do tvrdnje da 'nikada nisu skidali Gotovinine slike'. Zanimljiva emisija zaključena je jednim jednostavnim pitanjem slušatelja: 'Jeste li svi vi zajedno uopće normalni?!'