lista domovinskog pokreta

Kolakušić: Svi sa zrnom soli u glavi neka glasaju za nas

27.03.2024 u 11:55

Bionic
Reading

Domovinski pokret predstavio je u srijedu liste za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja, a na konferenciji za medije se, nakon predsjednika stranke Ivana Penave, obratio i čelnik novoosnovane stranke Pravo i pravda te hrvatski eurozastupnik Mislav Kolakušić, koji će biti prvi na listi DP-a u 1. izbornoj jedinici

Na početku obraćanja Kolakušić je rekao da je Domovinski pokret treća snaga u Hrvatskoj po anketama, a da su oni koji su se 'ovdje okupili još i jači' te da bez njih neće biti moguće složiti sljedeću vlast. Naglasio je da su spremni za sudjelovanje u vlasti, a ne kao mnoge oporbene stranke koje samostalno izlaze na izbore jer jedino žele iz oporbe 'lupetati' da su protiv HDZ-a i SDP-a.

'Samostalan odlazak na izbore znači pružanje ruke HDZ-u. Ja im to nikada neću oprostiti, a nadam se da neće ni građani. Nakon ovih izbora svi će biti svjesni zašto mi koji imamo suverenističke želje moramo izaći na izbore. Suverenističkih težnji ima u svim blokovima. Da biste razumjeli današnju borbu, stara podjela lijevo-desno više ne postoji, sada postoje globalizam i suverenizam', rekao je Kolakušić i dodao da nisu svi globalisti ljevičari te da suverenista ima i u svim, i lijevim i desnim, strankama, prenosi N1.

  • +3
Ilustrativna galerija/Konferencija za medije stranke Pravo i pravda Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

'Molim sve one sa zrnom soli u glavi da glasaju za nas i da ne rasipaju glasove', rekao je, a na pitanje tko je veći suverenist Zoran Milanović ili Andrej Plenković odgovorio je da nijedan od njih dvojice nije suverenist.

'Mi govorimo o ljudima koji su 13 godina imali poziciju premijera. Onaj tko želi promjenu, njemu je dovoljno šest mjeseci. Ako znaš što radiš, nećeš smišljati što ćeš napraviti u trenutku kad preuzmeš premijersku funkciju', rekao je Kolakušić.