UNOSAN POSAO S HRT-OM

Koji odvjetnik u Hrvatskoj najviše zarađuje?

12.06.2013 u 08:35

Bionic
Reading

Na listi odvjetničkih društva s najvećim prihodima prvo mjesto već godinama drži ured Marijana Hanžekovića koji je lani ostvario prihod - od 57,8 milijuna kuna Dobit društva Hanžeković i partneri d.o.o. raste iz godine u godinu, pa je u odnosu na 2010. godinu ured udvostručio prihode: sa 29,3 na 57,8 milijuna kuna. Lani je prijavio dobit nakon oporezivanja u iznosu od 15,9 milijuna kuna.

Povećao je Hanžeković i broj zaposlenih , pa je angažirao šestero novih pravnika, te je lani prijavio 91 zaposlenika. Hanžeković je ured izgradio na suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom za koju već godinama ostvaruje ovrhe, ali njegov ured pruža i niz drugih pravnih usluga.

Drugo odvjetničko društvo na listi top prihoda je Grgić&partneri odvjetničko društvo d.o.o. koje je također lani ostvarilo rast prihoda te je prijavilo prihode od 33 milijuna kuna, a dobit nakon oporezivanja iznosila je 8,4 milijun kuna. Ured zapošljava 55 odvjetnika, piše Jutarnji list


Treći ured na listi je društvo Divjak, Topić, Bahtijarević d.o.o. koje je uprihodovalo 19,5 milijuna kuna, a prijavili su dobit nakon oporezivanja od 5,3 milijuna kuna. Na top listi odvjetničkih društava s najvećim zaradama najmanje je poznatih odvjetničkih imena, krivičara, kao što su Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Ljubo Pavasović Visković, Anto Nobilo.

Ured Nobila već godinama je u gubitku, pa je lani primjerice prijavio 577 tisuća kuna, što je više nego godinu dana ranije kad je prijavio 213 tisuća kuna. No, godinu je završio opet s gubitkom od devet tisuća kuna.

Odvjetnici bivšeg premijera Iva Sanadera , Prodanović i Sloković također se ne mogu pohvaliti ogromnim prihodima. Prodanović je prijavio 900 tisuća kuna, a Sloković 845 tisuća kuna No, ured njihova suradnika Goran Suića prijavio je prihode od 1,069 milijuna kuna.