financiranje kampanje

Koja je tajna Baukove donacije od 3.010,66 eura? Evo tko je rođen baš tog datuma

09.04.2024 u 11:30

Bionic
Reading

Točno do ponoći političke stranke i druggi kandidati na izborima imaju rok za dostaviti izvještaje o financiranju promidžbe, a neki su već to i napravili

Među onima koji su već predali svoje financijske izvještaje jesu i SDP i partneri, točnije koalicije Rijeke pravde. Na popisu od 83 donatora SDP-ove kampanje uglavnom su stranački ljudi, a među njima se ističe donacija prvog na SDP-ovoj listi u 1. izbornoj jedinici, Arsena Bauka. Za razliku od drugih donatora čije su cifre zaokružene na nulu, Bauk se odlučio donirati točno 3.010,66 eura.

List 24 sata upitao je Bauka zašto je donirao baš taj iznos. 'Zbog kombinacije brojeva', zagonetno je odgovorio uz dodatak da ne može ništa više reći.

Prva asocijacija nakon toga novinarima je bio datum njegova rođenja, ali onda bi Bauk koji je rođen 7.02.1973. godine trebao donirati 7.020,73 eura. 

Druga asocijacija, novinarima je bio predsjednik Zoran Milanović, koja Bauk 'zamjenjuje' na prvom mjestu liste u 1. izbornoj jedinici, nakon što mu je Ustavni sud zabranio kandidiranje.

I doista,  Milanović je rođen 30.10.1966. godine, što odgovara iznosu donacije Bauka koji je umjesto njega na listi.