EKSPLOZIVNO-POVIJESNI TURIZAM

Kod Rta Kamenjak bombe iz Prvog i Drugog svjetskog rata

21.06.2013 u 15:27

Bionic
Reading

U uvali Mala Kolombarica na rtu Kamenjak dvoje stranaca pronašlo je jučer oko sedam sati ujutro ručnu bombu. Na mjesto događaja upućeni su djelatnici Protueksplozijskog odjela, koji su utvrdili da se radi o bombi britanske proizvodnje, zaostaloj iz Drugog svjetskog rata

Policija je u četvrtak u poslijepodnevnim satima zaprimila još jednu dojavu. Naime, oko 15 sati jedan građanin je iz mora na Obali Matka Laginje u Poreču izronio topnički projektil, najvjerojatnije iz Prvog svjetskog rata, koji su potom preuzeli djelatnici Protueksplozijske zaštite radi uništenja.

Policijska uprava istarska stoga poziva građane na oprez te da, ako pronađu predmete koji bi mogli biti eksplozivni, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja.

'Ako pronađete takva sredstva, nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Na teren će izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će ih na siguran način ukloniti i primjereno uništiti', napominju u PU istarskoj.