živi i neozlijeđeni

Kod Omiša nestalo troje tinejdžera iz Češke na SUP daskama, nađeni oko ponoći kod Brača

18.07.2022 u 09:34

Bionic
Reading

Troje čeških tinejdžera nestalo je u nedjelju kasno navečer na području Lokve Rogoznice, nakon što su se od tog mjesta udaljili na SUP daskama. Srećom nađeni su živi i neozlijeđeni malo poslije ponoći na Braču, nakon intenzivne potrage u kojoj su sudjelovali vatrogasci, policajci, Lučka kapetanija i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Uz njihove roditelje su cijelo vrijeme bili policijski službenici iz Češke, koji su ujedno olakšali komunikaciju s hrvatskom policijom

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su da je riječ o dvije djevojčice i dječaku u dobi od 14 i 15 godina.

Dojava je zaprimljena u 22.40, kad je krenula potraga za njima, a u koju su se uključili i mještani s omiškog područja, ustupivši svoje brodice za potragu.

Dvoje tinejdžera uspjelo je doći do obale Brača, a treći je još bio u moru. Pronašli su ih vatrogasci DVD-a Omiš dok su brodom obilazili područje u blizini Pučišće. Spašeni su i s Brača neozlijeđeni prebačeni natrag u Lokvu Rogoznicu te su najprije prevezeni u Dom zdravlja u Omišu na preventivan pregled, a potom su vraćeni roditeljima.

'O nestanku djece odmah smo obavijestili cijeli operativni sastav policije, a posebno Policijsku postaju Brač, te su imali zadaću pretražiti obalni dio otoka Brača i to od mjesta Postira do Pučišća, koji se nalaze nasuprot Lokve Rogoznice, jer je postojala mogućnost da su otišli prema Braču. Operativni komunikaciji centar policije koordinirao je postupanje na terenu i brzu razmjenu informacija, s obzirom na veličinu područja na moru i kopnu koje je trebalo pretražiti.

Intenzivna potraga završila je nekoliko minuta nakon ponoći. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obavit će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži. Izuzetnim angažmanom policije, vatrogasaca, djelatnika Lučke kapetanije, ali i građana koji su pokazali želju i izuzetnu volju da pomognu, djeca su pravovremeno pronađena i spašena', priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.