POKRENUTO I U ZAGREBU

Klizište uništilo desetke grobova u Kravarskom

22.02.2014 u 19:17

Bionic
Reading

Diljem općine Kravarsko aktiviralo se klizište koje je uništilo prometnice, vodovodnu infrastrukturu, mjesno groblje, brojne voćnjake i vinograde, a u opasnosti od urušavanja je deset obiteljskih kuća. Uništeno je 30 grobova i bit ce potrebne ekshumacije pokojnika

Još jedno klizište tla pokrenulo se u zagrebačkoj Kustošijanskoj ulici, kod kućnog broja 164, no nema opasnosti za kuće, izvijestio je gradski Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Na teren su izašli djelatnici Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i Ureda za upravljanje u hitnim sitacijama.

Pregledom klizišta utvrđeno je kako je riječ o manjem pokretanju tla na privatnom terenu te da nema opasnosti za kuće. Vlasnik je dobio upute o prekrivanju terena građevinskim folijama kako bi pomak tla stao.

Radovi na klizištu Kustošijanski vidikovac, koje je u neposrednoj blizini, privremeno su obustavljeni zbog nepogodne vremenske situacije i bit će nastavljeni čim se vremenske prilike smire, navode iz Ureda.