šef zagrebačke skupštine

Klisović se obratio 'ranjenom gradu': Pomoći ćemo u saniranju šteta

20.07.2023 u 16:53

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) poručio je u četvrtak da će Skupština odmah nakon procjene štete nastale zbog olujnog nevremena poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući i odgovarajuće odluke pomoći građanima u saniranju šteta.

"Gradska skupština Grada Zagreba, kao predstavničko tijelo građana, odmah po okončanju izvida štete i procjene njezine visine, poduzet će sve potrebne aktivnosti uključujući i donošenje odgovarajućih odluka koje će za cilj imati pomoć građanima, odnosno saniranje nastalih šteta", istaknuo je u svom obraćanju "ranjenom gradu" predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

Kad se prikupe svi relevantni podaci o šteti, izgledno je sazivanje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, neslužbeno doznaje Hina.

Klisović je, u svoje osobno i u ime gradskih zastupnika, izrazio iskrenu i duboku sućut obiteljima dvoje stradalih sugrađana.

Kaže kako se materijalna šteta može sanirati, ali gubitak ljudskih života nikada i nikako.

Što brži, i potpun oporavak zaželio je građanima koji su pretrpjeli ozljede i hospitalizirani su.

Materijalna šteta je velika, oštećeni su brojni stanovi, kuće, automobili i javni objekti. Međutim, kaže Klisović, moramo imati vjere u realnu mogućnost potpunog i efikasnog saniranja štete, u sposobnost i snagu građana Zagreba i njegovih tijela da se, kao i nebrojeno puta do sada, izdignu iz nedaća.

"Izdržat ćemo odlučni i solidarni i ovu situaciju duboko uvjereni u djelotvornu suradnju na svim razinama u svrhu pružanja konkretne pomoći građanima koji su pretrpjeli štete. Gruba su vremena, moramo se držati zajedno, nalažu nam to elementarni postulati onoga što nazivamo ljudskim vrijednostima", poručio je Klisović.

  • +55
Posljedice nevremena u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Iskazao je zahvalnosti svim vrijednim ljudima koji su se jučer, ne štedeći se, izložili ugrozama radi brige o zdravlju i životima drugih. Onima koji su činili i čine sve radi uspostave i održavanja nesmetanog funkcioniranja grada.

Klisović je zahvalio hitnim službama, vatrogascima, pripadnicima civilne zaštite, volonterima i svakom pojedinom građaninu koji je priskočio u pomoć. "Hvala vam, vi ste ti koji činite ovaj grad mjestom koje valja birati za život i kada stvari ne idu željenim tokom", poručio im je.

Sugrađanke i sugrađane te goste Zagreba uvjerava da Zagreb i njegove institucije imaju snage i želje prevladati svaku, pa i ovu nepogodu.