Vremenska prognoza

Kišu će zamijeniti susnježica, a do kraja dana moglo bi napadati i 20 centimetara snijega

28.01.2019 u 06:57

Bionic
Reading

Pretežno oblačno uz povremenu oborinu. Na Jadranu kiša, pljuskovi i grmljavina, mjestimice i izraženiji, a navečer podno Velebita može biti i susnježice i snijega

U unutrašnjosti kiša, u gorju snijeg, a uz zahladnjenje osobito od sredine dana susnježice i snijega bit će i u nizinama, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Visina novog snježnog pokrivača bit će krajem dana vrlo različita, od nekoliko centimetara u nižim predjelima do više od 20 cm u predjelima iznad 800 metara.

Zapuhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu će jako i olujno jugo prijepodne okrenuti u Dalmaciji na jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu na sjeverozapadnjak, prema večeri uz obalu i buru.

Temperatura zraka uglavnom od 0 do 5, prema večeri hladnije, a na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih.

U cijeloj će Hrvatskoj biometeorološke prilike biti nepovoljne.

Moguće su glavobolja i slabija koncentracija kod meteoropata, a veće poteškoće kod reumatičara, plućnih i bolesnika od krvožilnih bolesti, te povećana osjetljivost na bolove.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 29. siječnja 2019. Izvor: DHMZ / Autor: tportal

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno. Snijeg u Gorskome kotaru i Lici, a malo snijega past će i u Slavoniji te unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu ponegdje kiša ili pljuskovi, osobito u Dalmaciji i to češće u prvom dijelu dana.

Vjetar slab, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, a u Dalmaciji jugozapadnjak i jugo.

Najniža temperatura zraka od -5 do -1, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 4, na Jadranu 7 i 11 stupnjeva Celzijevih.

  • +20
Snijeg u Zagrebu i Sisku Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Zadržat će se uglavnom nepovoljne biometeorološke prilike.

I dalje bi meteoropati mogli imati glavobolje i slabiju koncentraciju, a reumatičarima, te bolesnicima od plućnih i krvožilnih bolesti mogle bi se pojačati tegobe od kojih inače pate.

  • +11
Snijeg u Karlovcu i Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL