OBRAT NA POMOLU?

Kinezi ne vjeruju Malezijcima: Dajte nam dokaze!

24.03.2014 u 19:32

Bionic
Reading

Nakon što je malezijski premijer Najib Razak kazao je u ponedjeljak obiteljima putnika nestalog malezijskog zrakoplova da je Boeing 777 svoje putovanje završio u južnom dijelu Indijskog oceana, oglasilo se i kinesko Ministarstvo vanjskih poslova koje je vrlo sumnjičavo prema zaključku malezijskih vlasti

Reuters javlja da Kinezi od Malezije zahtijevaju sve dokaze i podatke o nestalom zrakoplovu. 'Kina je već zatražila da Malezija da sve informacije i dokaze o tome kako su došli do ovog zaključka', navodi se u priopćenje i dodaje kako se Kina nada nastavku pretraživanja, piše Reuters.


Kinezi su u potrazi za zrakoplovom uputili Iljušine IL-76 te cijelu flotilu brodova, među kojima je i ledolomac Snježni zmaj. Kineski brodovi će početi stizati u područje pada zrakoplova u utorak, a trenutno to područje 'češlja' 10 zrakoplova.

Zrakoplov na letu MH370 malezijske aviokompanije izgubio se s radara 8. ožujka, manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking s 227 putnika i 12 članova posade, među kojima je više od 150 Kineza, i misteriozno nestao i od tada se za njim intenzivno tragale spasavalačke posade čak 26 zemalja, među kojima Australija, Japan i Kina. SAD je Australiji ustupio napravu za otkrivanje crne kutije. Ona se malom brzinom vuče iza broda kako bi detektirala zvuk iz crne kutije na maksimalnoj dubini od 20.000 stopa (6.090 metara).