OGROMNE GUŽVE

Kilometarske kolone zbog dva velika sudara nedaleko od Zagreba i Splita

11.09.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zbog prometne nesreće između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina (na 20.km) u smjeru Zagreba vozi se otežano u koloni dugoj oko 6 km te uz zastoje, javlja Hrvatski autoklub. Na DC1 Split-Sinj na predjelu Kukuzovac promet teče usporeno, zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila.

Na autocesti A11 Zagreb-Sisak također se dogodila prometna nesreća, između čvora Biševec i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba. Vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) vozi se usporeno u kolonama na području Solina te između Stobreča i Podstrane

Na Krčkom mostu povećana je gustoća prometa u oba smjera, javio je HAK oko 16 sati.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7), na pojedinim dionicama autocesta, pojedinim cestama u Istri i na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog povećane gustoće prometa vozi se usporeno na gradskim cestama i dionicama gdje traju radovi.

  • +12
Gužve na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi kolnika i mobilni radovi košnje. Vozače molimo za strpljenje i upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te održavaju sigurnosni razmak između vozila, osobito tijekom vožnje u koloni.