NAKON OPTUŽNICE I OSTAVKE JURE ŠUNDOVA

Kerumov čovjek novi predsjednik Gradskog vijeća Splita

19.06.2018 u 12:05

Bionic
Reading

Igor Stanišić, vijećnik Kerumove Hrvatske građanske stranke, izabran je za novog predsjednika Gradskog vijeća Splita nakon što je njegov prethodnik Jure Šundov podnio ostavku zbog optužnice da je lažni invalid i ratni profiter

Za Stanišića je glasovalo 18 članova vladajuće koalicije - uključujući samog Željka Keruma, koji se nakon dugo vremena osobno pojavio na sjednici. Protiv njega bila je stranka Pametno, dok je ostatak oporbe bio suzdržan.

'Cilj mi je napredak i kvalitetniji život građana', kazao je Stanišić preuzevši vođenje sjednice od potpredsjednika Petra Škorića (HDZ).

Splitsko Gradsko vijeće sastalo se u utorak nakon puna dva mjeseca, a na dnevnom redu ima čak 39 točaka - od plana protupožarne zaštite, preko izdavanja dozvola za izvođenje građevinskih radova na nekoliko gradskih hotela i tijekom turističke sezone, do imenovana novog ravnatelja Galerije umjetnina, za što se jedini prijavio dosadašnji ravnatelj Branko Franceschi.

  • +23
Jure Šundov Izvor: Pixsell / Autor: Nino Strmotic/PIXSELL

Podsjetimo, o Stanišiću je tportal pisao kada je Jure Šundov podnio ostavku, a u Kerumovu klanu se našao kao sin dugogodišnje partnerice Saše Horvata, brata Kerumove supruge Fani.