INTENZIVNO LIJEČENJE

KBC Split o opečenoj djevojčici: Primarni je cilj da ne trpi nikakve bolove

04.03.2024 u 13:23

Bionic
Reading

Splitska se bolnica u ponedjeljak oglasila o zdravstvenom stanju opečene djevojčice, nad kojom su nastavljene mjere intenzivnog liječenja, istaknuvši da je respiracijski stabilna i nema naznaka životne ugroženosti

Joško Markić sa Klinike za dječje bolesti KBC-a Split rekao je kako je 15-mjesečno žensko dijete, koje je u nedjelju zaprimljeno u kliniku s opeklinama lica i desne šake, u ovom trenutku respiracijski stabilno, a liječnici su relativno zadovoljni njezinim općim stanjem.

"Nema naznaka životne ugroženosti, nastavljamo sve mjere intenzivnog liječenja, uključujući i strojnu ventilaciju. Koliko dugo će biti na strojnoj ventilaciji trenutno ne mogu reći. Pratit ćemo stanje dinamički i prilagođavati se tome", kazao je Markić.

Primarni je cilj da djevojčica ne trpi nikakve bolove, a nada se da će liječenje proteći sa što boljim mogućim ishodom.

Nesretna djevojčica je teško stradala u nedjelju popodne u naselju Blaca u Solinu, kada je u njezinoj blizini pala boca sa zapaljivom tekućinom koju je u panici, jer je počela gorjeti, odbacio muškarac koji je pripremao gradele za proslavu rođendana.

  • +4
Nesreća na izletištu kod Solina Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Djevojčici je tom prilikom opečeno lice i ruka. Muškarac je odmah priveden u policiju na kriminalističko istraživanje koje još uvijek traje, pa se ne znaju rezultati očevida i policijskog istraživanja.