OBAVIJESTILI MINISTRA, ALI NE I PACIJENTE

KBC Sestre milosrdnice dva tjedna ne prima narudžbe za preglede

17.07.2015 u 15:45

Bionic
Reading

U KBC-u Sestre milosrdnice trenutno se ne mogu naručivati pacijenti, a bolnica je o tome obavijestila Ministarstvo zdravlja i HZZO, ali ne i - pacijente. Na upit tportala što se događa i zbog čega se pacijenti ne mogu naručiti, ravnateljstvo bolnice poručilo je da mijenjaju informacijski sustav te mole pacijente za strpljenje. Probleme će, obećavaju, otkloniti za dva tjedna

Tportalu su se javili zabrinuti čitatelji koji su se požalili kako u KBC-u Sestre milosrdnice 'već danima' ne radi sustav za naručivanje te da u bolnici 'ne primaju pacijente s uputnicama', pa i onima na kojima je oznaka 'hitno'.

U KBC-u Sestre milosrdnice su nam na upit zbog čega se to događa potvrdili da se trenutno pacijenti ne mogu naručivati jer bolnica prelazi s jednog informatičkog sustava naručivanja na drugi.

'Kako nije moguće prenijeti postojeće podatke, zamolili smo pacijente za strpljenje tjedan do dva. O svemu ovom je obaviješteno Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje', kaže za tportal sanacijski upravitelj KBC-a Sestre milosrdnice Danko Velimir Vrdoljak.

No na stranicama bolnice nema nikakve obavijesti koja bi pacijentima objasnila situaciju.


Ipak, tvrde, neće sve stati. 'Pacijenti kojima su potrebni žurniji termini naručuju se u dogovoru s liječnikom specijalistom ovisno o dijagnozi i indikaciji te dobivaju izvanredne termine. Molimo pacijente za razumijevanje i nadamo se da ćemo riješiti sve probleme do kraja srpnja', kaže nam Vrdoljak