NESTALO 15 MIL. KUNA

Kaznene prijave 'kralju pršuta' Nekiću

27.10.2010 u 14:14

Bionic
Reading

Zbog zloporaba u gospodarskom poslovanju kojima je državni proračun i vjerovnike oštetio za 15 milijuna kuna, zadarska policija podnijela je tri kaznene prijave protiv 47-godišnjaka iz Zagreba – izvijestila je zadarska policija

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Mladenu Nekiću, vlasniku pršutane 'Mataš-MN' u stečaju sa sjedištem u Jasenicama. Sumnjiči ga se da je kao vlasnik i direktor tvrtke neposredno prije otvaranja stečaja prenio imovinu društva na svoje druge tri tvrtke, čime je spriječio naplatu Porezne uprave i tako državni proračun oštetio za 2,5 milijuna kuna.

Također ga se sumnjiči da je kao odgovorna osoba od rujna 2006. do srpnja 2010. godine 'sklonio' pokretnine tvrtke pa vjerovnici, banka i još jedna tvrtka koje su preko ugovora o kreditima polagale pravo na njih nisu mogle naplatiti tražbine od 12,5 milijuna kuna.

Protiv 47-godišnjaka ovlaštenome državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje na zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, povrede tuđih prava i povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga – stoji u priopćenju zadarske Policijske uprave.