svakodnevni problemi

Želite nešto promijeniti u svom kvartu, ali ne znate kako? Pogledajte kome se trebate javiti, koga nazvati, kamo otići...

30.11.2022 u 08:48

Bionic
Reading

Bilo da nam u kvartu javna rasvjeta ne radi kako treba ili je nedovoljna, želimo postavljanje ležećih policajaca u svom kvartu ili imamo sličan komunalni problem, malo tko od nas zna gdje i kome se treba javiti

Kad su u pitanju prijave problema, građani imaju više opcija. Mogu se javiti direktno gradskim uredima i podružnicama ili mogu pisati vijećnicima mjesne samouprave, donosi N1.

Kakva je razlika između te dvije instance i kad je korisnije izabrati jednu od njih, pitali su Veru Vince, članicu Vijeća Mjesnog odbora Dobri dol u Zagrebu.

'Rekla bih da je za neke izvanredne akcije, kad nastane problem u kontinuiranoj proceduri, najbolje ići odmah prema gradskim uredima. Najjasniji primjer bilo bi neodvoženje otpada, a za to treba odmah kontaktirati s Čistoćom. S druge strane, ako građani žele novi zeleni otok i pošalju to Čistoći, dobra je šansa da će oni to poslati nama da odlučimo ima li potrebe za time pa naša odluka putuje natrag do njih', rekla je.

  • +12
Čišćenje Zakmardijevih stuba u Zagrebu od grafita Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Stoga, ako imate problem koji treba hitno riješiti, najbolje je odmah zvati ili pisati nadležnim službama ili gradskim uredima.

'Svima preporučujem da, ako imaju prijedlog i problem, uvijek prvo pošalju mail na svoj mjesni odbor, traže vrijeme iduće sjednice te se najave za nju. Ako se najavite za sjednicu, mora vam se javiti termin i omogućiti sudjelovanje. Po mom iskustvu, to je najbolji način, pogotovo za neke kompliciranije situacije, jer vijećnici mogu bolje razumjeti o čemu se točno radi, a građani vide da mi nismo neki gradski birokrati koji ih ne razumiju, nego da smo njihovi susjedi i najčešće dijelimo njihovo iskustvo', dodaje Vince za N1.