OSTOJIĆ ODGOVORIO

'Kad si vođe sindikata smanje plaću 50 posto, onda ću i ja'

17.02.2014 u 16:49

Bionic
Reading

Nakon burnih reakcija javnosti, ali i pojedinaca iz partnerskih stranka Kukuriku koalicije, nabavu automobila komentirali su i sami ministri te dio oporbe

'Nekoliko ministara i premijer kažu da nisu oni ti koji su odlučivali kakve aute će se za njih kupiti. Očito im, i trebalo bi istražiti, netko podvaljuje ove Audije. Trebali bi Milanović i ostali dobro razmisliti da zatraže istragu tko im je to podvalio, a oni su protiv toga. Šalu na stranu, to su strateške odluke i ne vjerujem da je prošlo mimo njih da nisu znali o čemu se radi i da nisu mogli u tome sudjelovati. Ako je to doista tako, onda je to još veći minus za izvršnu vlast', prokomentirao je Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista.

Prozivke na račun Vlade stigle su danas i od sindikata, koji su premijeru i ministrima poručili da se voze javnim prijevozom i da si smanje plaće za 50 posto s obzirom na to da im je i rad 'polovičan'.

'Ako bi se itko trebao odreći 50 posto plaće, to bi trebali prvi oni napraviti. Kad budu svi sindikalni vođe skinuli sebi 50 posto plaće, onda ću i ja skinuti sebi', odgovorio im je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović već je rekao da će uzeti jeftiniji automobil, no Ostojić kaže da je njemu drago da policija dobiva nove automobile koji su joj potrebni za obavljanje posla. 'Mislim da je to lažno, kao što su bile lažne priče o 132 terenca, o tome da je netko uzeo dječje vrtiće, škole itd., a ne možete prikazati sliku nijednog od tih terenaca. Moram reći da mi je izuzetno drago da policija dobiva opremu, jer se u tim autima neću voziti ja, nego oni', rekao je Ostojić novinarima u Saboru.

Novinari su ga upitali je li zbilja potrebno da se u nekim drugim resorima nabavljaju najluksuzniji automobili A6.

'Do sada smo imali automobile više klase, ali nema potrebe da to pravdam. Znači do sada je mogao biti Audi A8, a sada može biti A6, znači viša klasa se spušta u nižu. Radi se o leasingu, ne o kupnji automobila. Druga stvar, tu se uzimaju automobili sa servisima, sa svim drugim dijelovima, to znači ne kupujete aute, ne morate troškove održavanja raditi na taj način. Ne želim braniti ovo pitanje i ići za ovom demagogijom pa reći, nećemo putovati automobilima, nego na drugi način. Mislim da treba naći mjeru i reći: ovo zaista nije najvažnija točka', rekao je Ostojić.

O spornim automobilima progovorio je i ministar pravosuđa Orsat Miljenić. 'Moj službeni automobil ministarstva je Audi 6, ima 400 i nešto tisuća kilometara. S jedne strane naravno da trebamo postići mjeru između toga što su potrebe naših službenih putovanja i, naravno, ne pretjerivati pritom u cijeni. Tako da ja neću reći koji mislim da bi sada bio primjeren automobil, da ne bi ispalo da favoriziram neku marku ili takvo što, ali može se sigurno naći neki pristup; o tome treba razgovarati', rekao je Miljenić.
316242,316141,316176,316172