podnio zahtjev sudu

Juričan ne odustaje: Kad mi ne date Holding, imenujte me likvidatorom Grada Zagreba

03.01.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Dario Juričan smatra da mu, s obzirom na to da je prema rezultatima predsjedničkih izbora četvrta politička opcija, u Zagrebu kao politički plijen pripada Zagrebački holding, a kako gradska vlast ne pokazuje namjeru predati mu plijen, poslao je zahtjev Trgovačkom sudu da ga kao vjerovnika Zagrebačkog holdinga imenuje likvidatorom Grada Zagreba

'Time bih ostvario svoje izborno pravo i namirio se, a ujedno bih tim činom spasio građane od gradonačelnika Milana Bandića i njegova pogubnog rezanja etiketa na skupom namještaju. Strah me i pomisliti što bi taj sa svojim škarama i suptilnim metodama učinio namještaju na Trgovačkom sudu!' navodi u zahtjevu.

Ističe da bi kao likvidator Grad Zagreb likvidirao zbog ogromne količine smeća nagomilanog od 2000., a administraciju i ostale javne servise Zagreba pripojio najbližem ozbiljnijem gradu - Bjelovaru. Tako bi dugovi, zaključuje, koje Zagrebački holding ima prema njemu bili anulirani.

Prema Zakonu o trgovačkim društvima, članku 114., sud može imenovati likvidatora koji nije član društva, a to može biti i fizička osoba vjerovnik tog društva.