DINAMOVCI U ZAGREBU

Jurčić zadovoljan odrađenim u Turskoj

28.01.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u Turskoj su odradili prvi dio priprema za nastavak sezone, no pred 'modrima' je novi odlazak na put, ovog puta u Međugorje. Na proputovanju kroz Zagreb pred novinare su došli trener Jurčić te napadač Fatos Beqiraj

Dinamo je dobar dio priprema odradio u Turskoj gdje se 'modri' već tradicionalno spremaju za proljetni dio sezone. Igrači hrvatskog prvaka su se kratko zadržali u Zagrebu jer su ubrzo krenuli prema Međugorju. Ipak, trener Jurčić te Fatos Beqiraj našli su vremena i novinarima podijelili dojmove s dosadašnjeg dijela priprema.

Trener Jurčić je pohvalo rad svojih igrača pogotovo mladih.

Odlučili smo se voditi pet-šest mladih igrača koji su donijeli pozitivnu energiju i dodatno dignuli kvalitetu rada. Jako sam zadovoljavan Šimunovićem koiji je svojim igrama izborio mjesto desnog stopera u udarnoj postavi; to dovoljno govori. Jako me ugodno iznenadio zrelošću i sada je pred njime veliki ispit - držanje koncentracije. Na istoj poziciji se svima jako svidio i Jedvaj s kojim sam jako zadovoljan. Čalušić je isto tako bio odličan, a veliki forte mu je što je ljevak. On je, ipak, drukčiji tip braniča: agresivniji od ove dvojice, brz je i svakako ostaje u procesu rada. Što se tiče dva mladića koji igraju prema narpijed, Kolar i Brodić, pokazali su jako dobre dionice, a posebno me iznenadio Brodić obzirom na svoje godine. Kažem, jako sam zadovoljan njihovim reakcijama u seniorskom nogometu i plan je da oni treniraju s nama, a onda ovisno o minutaži igraju i za juniore.', kazao je Kruno Jurčić čije riječi prenosi službena stranca kluba.

Jurčić je novinarima prokomentirao nova lica u 'modrom' sastavu.

'Husejinović je igrač koji je pokazao da je, kako mi kažem, "futbaler" odnosno igrač koji ima potez, moć za stvaranje viška te smisla za kombinatoriku pa će nam odlično poslužiti kada treba razbiti bunker i šablone. Isto tako, to je igrač na kojem se osjeća da nije bio zadnje dvije godine u vrhuskom ritmu i trebat će mu vrijeme da dođe na nivo koji Dinamo traži. Pamića sam ostavio za kraj jer mi se izuzetno dopao. Njegov način rada na treningu i igre su na jako visokom niovu, u Njemačkoj je stekao radne navike i kada se to doda njegovim talentima onda je jasno da će biti odličan'.

Jurčić kaže da su mu potrebna pojačanja, no ne želi brzati.

Novinarima se obratio i Fatos Beqiraj koji je također nahvalio rad u Turskoj te završio kako mu treba duže da uđe u formu.