n/a

Juha od slanutka s rikulom

30.03.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Osvježavajuća krepka juha koja će vas nakon ove duge zime izvrsno osvježiti

SASTOJCI:

1 glavica luka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kockice
1 rebro lisnatog celera, narezano na kockice
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 lovorov list
1 žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica koncentrata od rajčice
500 ml pileće juhe
500 ml vode
konzerva slanutka, 500 grama
papar
150 g mlade rikule
50 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano

PRIPREMA:

Pirjajte luk, mrkvu, celer, češnjak i lovor s malo soli na maslinovom ulju, dok povrće ne omekša.
Dodajte koncentrat od rajčice, zatim juhu, vodu, slanutak, papar i sol. Kuhajte dok povrće nije mekano.
Odbacite lovor i ispasirajte 250 ml juhe, vratite u ostatak i umiješajte rikulu.
Poslužite s parmezanom i maslinovim uljem.