RIJEČKI SDP-OVAC O SMJENI LINIĆA

Jovanović: Uvjeren sam u uspjeh Milanovićeve vlade!

07.05.2014 u 11:52

Bionic
Reading

Povodom smjene ministra financija Slavka Linića, nakon oštrih poruka riječkih SDP-ovaca, oglasio se preostali pripadnik te jake socijaldemokratske garde u Vladi, ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović

'Premijer je sve rekao. Svaka odluka ministara, premijera i hrvatske vlade uvijek na prvom mjestu mora imati interese građana. Jednako je tako, temelj rada u Vladi međusobno povjerenje između ministara te, naravno, premijera i svakog ministra. Slavkova su energija, znanje i sposobnost neupitni, ali nedostatak međusobnog povjerenja premijera i njega postali su prevelik teret za rad vlade i premijer je donio jedinu moguću i ispravnu odluku', poručio je Željko Jovanović.

Jovanović hvali i odluku da posao nastavi Linićev zamjenik Boris Lalovac. 'To je priznanje za Linićev doprinos dosadašnjem radu Vlade, a Lalovac je i garancija da se sve pozitivno u Ministarstvu financija nastavlja i dalje u istom smjeru', smatra ministar obrazovanja.

Pojašnjava da je slične riječi izgovorio i kad je Čačić odlazio iz Vlade, ali da su to neki protumačili kao ulizivanje premijeru. 'Nisam to rekao da bih se ulizivao premijeru, nego što to tako stvarno mislim – u svakoj su vladi, ne samo hrvatskoj, svi ministri zamjenljivi, ali prvi čovjek Vlade nije zamjenljiv, jer to bi u svakoj državi značilo nove izbore', objasnio je Jovanović.

Istaknuo je kako 'Hrvatska ne treba prijevremene izbore, nego puno rada i dosta strpljenja građana, da se u preostaloj polovici mandata osjetili i rezultati na bolje'. Iako to građani još uvijek ne osjećaju niti imaju dojam da aktualna vladajuća struktura misli i radi samo za dobrobit društva i građana, Jovanović tvrdi kako je posao ove garniture 'vratiti vjeru u politiku, povjerenje u političare, a time i optimizam građana u bolje sutra, kao i nadu za bolji život svih nas'.

'Uvjeren sam da će naša Vlada na čelu s Milanovićem do kraja mandata u tome sigurno uspjeti! Također, ne sumnjam da će i Slavko kao saborski zastupnik ojačati našu parlamentarnu većinu', poručio je pomirljivi ministar obrazovanja.

Podsjetimo, snaga riječkog SDP-a temelji se na činjenici da nije izgubio na izborima čak 23 godine. 'Proizveli su' ovoj Vladi tri ministra: Željka Jovanovića (obrazovanje), Slavka Linića (financije) i Zlatka Komadinu (promet). Posljednja dvojica su bivši; Milanovićevo povjerenje ima još samo Jovanović.