OSUĐENI PODUZETNIK

Joso Mraović ipak je član HDZ-a iako Plenković kategorički tvrdi da nije

14.08.2018 u 21:29

Bionic
Reading

Je li Joso Mraović, lički poduzetnik osuđen zbog bludne radnje nad američkom košarkašicom, član HDZ-a ili nije pitanje je na koje smo u posljednja 24 sata čuli nekoliko ogovora. Dok premijer Andrej Plenković kategorički tvrdi kako Mraović nije član stranke, postoji dokaz da je Mraović ponovno primljen u nju

Premijera Plenkovića demantiraju dokumenti iz gospićkog HDZ-a do kojih je došla Nova TV. Iz njih je vidljivo da je Mraovićevo ime još ovaj tjedan bilo u bazi članstva. Službene potvrde o tome nema, ali iz dokumenta proizlazi da su ga ponovno primili u stranku, u kojoj je i viđen.

'Ništa, svratio da vidim što se događa i otišao. Mislio sam pomoći, ali vidim da se ne isplati. Neću i gotovo, priča završena. Jesam član, i dalje smatram da jesam, neka priča tko god što želi', govori Josip Mraović o svom posjetu stranci.

'Ja sam član HDZ- a od 1990. godine, nikad nisam otišao iz HDZ-a. Nisam imao nikakvo članstvo ponovno, ni nikakvu aktivaciju', tvrdi poduzetnik Joso Mraović.

U HDZ-u, koji ga još 2001. automatski isključio zbog kandidature na drugoj listi vlada posve druga priča. 'Gospodin nije član HDZ –a već dugi niz godina', sa sigurnošću tvrdi premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

U međuvremenu je mogao biti izbrisan. Iz gospićkog ogranka, iz kojeg su cijeli dan o tome stizale zbunjujuće poruke, nisu ništa rječitiji.

  • +2
Joso Mraović Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Dobiveno je tek priopćenje povjerenika Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije Darka Nekića u kojem stoji da 'osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a može ponovno postati član jedino uz prethodnu suglasnost Visokog časnog suda. A Visoki časni sud HDZ-a nije zaprimio nikakav zahtjev za (ponovno) pristupanje Josipa Mraovića, niti je o njemu raspravljao'.