PODRŠKA NA PUTU U EU

Josipović se sastao s predsjednicom Kosova

27.10.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Na marginama konferencije o ženama u poduzetništvu predsjednik Ivo Josipović jučer se sastao s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom, s kojom je razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa i stabilnosti regije

U priopćenju iz Jahjaginog ureda naglašavaju da je hrvatski predsjednik istaknuo značenje jačanja suradnje Hrvatske i Kosova u svim područjima, posebno na političkom i ekonomskom planu. Rekao je da će Hrvatska pomoći Kosovu u procesu europskih integracija, polazeći od iskustva, jer je njegova zemlja prošla tim putem. Predsjednica Jahjaga je rekla da Europska unija neće biti kompletna bez uključivanja svih zapadnobalkanskih država, navodi se u priopćenju kosovske šefice države.

U Uredu predsjednika objašnjavaju da je predsjednica Kosova jučer bila na konferenciji o ženama u poduzetništvu koju je organizirao State Department, pa su to formalno tretirali kao privatni posjet kosovske predsjednice.

Vijest o kratkom sastanku na margini konferencije objavljena je na mrežnoj stranici predsjednika Josipovića, a za sljedeću godinu (nakon što prođu izbori) planira se službeni posjet kosovske predsjednice Hrvatskoj.