STUART HALL

Još jedan BBC-jev voditelj optužen za silovanje

23.01.2013 u 09:46

Bionic
Reading

Bivšeg sportskog komentatora Stuarta Halla prošle godine kraljica Elizabeta odlikovala je Ordenom britanskog imperija. Sada se tereti za jedno silovanje i 14 seksualnih napada na djevojčice

Nakon skandaloznog Jimmyja Savilea britansku javnost zgorzio je još jedan slučaj voditelja-silovatelja. Ovaj put za seksualne zločine tereti se 83-godišnji Stuart Hall protiv kojeg je u utorak podignuta optužnica za jedno silovanje i 14 seksualnih napada, javlja BBC.

Hall je zlodjela počinio od 1967. do 1986. godine, a žrtve su mu bile većinom maloljetnice. Policija je objavila da je pipkao 10 djevojčica u dobi od devet do 16 godina te da je silovao 22-godišnju djevojku. Jučer je uz kauciju pušten da se brani sa slobode, a na sudu bi se trebao pojaviti 7. veljače.

Bivšeg sportskog komentatora poznatog po ekscentričnim komentarima nogometnih utakmica prošle je godine kraljica Elizabeta odlikovala Ordenom britanskog imperija. Bio je zaštitno lice BBC-ja punih 50 godina, a policija navodi da zločini koje je počinio nisu dio istrage koja se vodio protiv pokojnog Savilea.