ISPITANI SVI SVJEDOCI

Ježić izašao iz Remetinca

21.04.2011 u 16:20

Bionic
Reading

Vlasnik Dioki grupe i riječkoga Novog lista Robert Ježić poslijepodne je izašao iz zatvora u Remetincu nakon što mu je sudac istrage ukinuo istražni zatvor u kojem je bio od prosinca prošle godine

Ježić je nešto poslije 16 sati izašao iz zatvora u kojem je bio četiri i pol mjeseca. Nije dao izjavu za novinare, a ispred zatvora su ga dočekali sin i njegov branitelj Ljubo Pavasović Visković s kojima je sjeo u automobil i otišao.

Odluku o puštanju Ježića na slobodu, nakon četiri i pol mjeseca provedena u zatvoru, sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda donio je na prijedlog USKOK-a, koji je u istrazi ispitao sve svjedoke u odnosu na koje je postojala opasnost od utjecaja i ometanja postupka.

Na prijedlog obrane, a uz suglasnost USKOK-a, ukinuta je i mjera oduzimanja putovnice određena prijašnjim rješenjem suca istrage.

Protiv Ježića se od prosinca prošle godine vodi istraga zbog sumnje da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom i direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom dogovorio prodaju struje Diokija po cijenama nižim od tržišne, pri čemu je HEP navodno oštećen za 6,3 milijuna kuna. Tereti ga se i zbog pozajmice koju je Dioki dobio od HEP-a i naknadno vratio te zbog sumnje da je Sanader od njega kao mito primio BMW-ovu blindiranu 'sedmicu'.

U ožujku je istraga proširena i zbog sumnje da je Sanadera potaknuo na pokušaj zloporaba 'teških' 10 milijuna eura na štetu JANAF-a, kojemu su pokušali prodati Diokijevo skladište nafte na Žitanjku.