FEDERACIJA KONZULA

Jeremiću priznanje UN-a za diplomaciju

25.04.2013 u 14:31

Bionic
Reading

Svjetska federacija konzula uručila je posebno priznanje za doprinos multilateralnoj diplomaciji u sustavu Ujedinjenih naroda predsjedniku Opće skupštine Vuku Jeremiću, priopćeno je iz UN-a

Ovo priznanje dodijeljeno mu je povodom 50. obljetnice potpisivanja Bečke konvencije, a Jeremić je na dodjeli izjavio kako mu je posebna čast što je na ovaj jubilej upravo on na mjestu predsjednika Opće skupštine UN-a te istaknuo kako će i dalje nastaviti podržavati sva profesionalna diplomatska udruženja, prenosi PressOnline.

Podsjetimo, Vuk Jeremić već se nekoliko puta našao na meti kritika međunarodne zajednice. Jedna od takvih situacija dogodila se i nakon što je u središtu UN-a povodom proslave julijanske nove godine jedan srbijanski zbor otpjevao koračnicu 'Marš na Drinu'. Takav potez osudili su Bošnjaci iz BiH, ali i iz SAD-a te Kanade, prozvavši koračnicu fašističkom i genocidnom, a sam potez ponižavanjem žrtava genocida u BiH. Zbog 'Marša na Drinu' uskoro se ispričao i sam glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Jeremić se našao i u središtu nekoliko kontroverzi na Twitteru. Tako je komentirao kako ga film 'Hobit' podsjeća na situaciju na Kosovu, a nakon oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču ušao je u žestoku raspravu s Gotovininim odvjetnikom Lukom Mišetićem, piše Dnevnik.hr.